www.primariacarbunesti.ro © 2011. All Rights Reserved.
Create your own web pages in minutes...
În zona orasului, desi există obiective turistice (monumente istorice), nu există o bază turistică, această activitate nefiind dezvoltată. Zona nu are un puternic potential turistic propriu. Este necesară elaborarea unui program de dezvoltare a diverselor ramuri ale turismului. Potentialul turistic al zonei poate fi controlat si sporit printr-un studiu de reabilitare complexă a zonei, atât economico-social cât si natural.
Totodată se urmăreste ca turismul prin dezvoltarea sa să contribuie la bunăstarea economică si socială a localitătii, protejând în acelasi timp mediul si mostenirea culturală.
Dezvoltarea turismului se va face prin :
- Reabilitarea monumentelor si zonelor verzi aferente, în vederea includerii acestora într-un circuit turistic zonal;
- Diversificarea si cresterea calitătii serviciilor turistice;
- Dezvoltarea oportunitătilor de marketing pentru produsele turistice;
- Protejarea mostenirii istorice si culturale;
- Dezvoltarea unor zone de agrement pentru petrecerea agreabilă a sfârsitului de săptămână si promovarea ecoturismului pe valea Gilortului.
Zonele rurale oferă o veritabilă ospitalitate bazată pe mediul nepoluat, vinuri si gastronomie de bună calitate si pe minunate traditii folclorice.
Un alt element de atractie îl constituie sărbătorile si târgurile populare organizate cu ocazia unor obiceiuri străvechi.
Traditiile specifice orasului Târgu Cărbunesti si zonelor limitrofe sunt următoarele:
- dansuri populare având Ansamblul Gilortul;
- sărbătorile calendaristice au si ele o savoare specială: Sf. Dumitru, Sf. Arhanghel Mihail si Gavril - patronii orasului, colindetul, ursul si capra, Boboteaza, Joia Mare, sărbătoarea Pastelui, Sf.Ilie;
- există traditii legate de portul popular specific zonei;
- arta olăritului cu specific în satul Stefănesti;
- traditii lăutăresti "Gena Bârsan".
Primăria si Consiliul Local Târgu Cărbunesti